LEVENSKUNST

Mijn persoonlijkheid

Inzicht in je persoonlijkheid krijg je door onderstaande lijst in te vullen en naar jezelf te sturen. Vraag iemand die jou goed kent, (partner, goede vriend(in) of familielid) deze lijst ook over jou in te vullen. Bespreek daarna de grootste verschillen tussen deze twee lijsten, dat kan best confronterend zijn. Blijf in het gesprek positief want juist de grote verschillen verbeteren sterk het inzicht in jezelf. Degene die je helpt, kan alleen in een positief gesprek eerlijk blijven.
Je meet zelfkennis ten opzichte van je omgeving en dat is relatief; ‘Hoe meet ik?’Zelfkennis is relatief ten opzichte van je omgeving.
De meeste begrippen zijn het beste uit te drukken in gemiddeld, meer, minder, veel meer of veel minder. Absolute metingen zijn zinloos. Meer of minder is geen beoordeeling; betekent niet slechter of beter.
Hier volgt een voorbeeld over lichaamslengte: Mijn gemeten lengte is 1,73 meter. Ongeveer 40 jaar terug voelde ik mij daarmee gemiddeld van lengte. Tegenwoordig voel ik mij aan de kleine kant en dus minder lang dan gemiddeld. Ga ik naar een andere omgeving, bijvoorbeeld Italië, dan voel ik mij weer meer dan gemiddeld. Ga ik naar Azië dan voel ik mij zelfs veel meer dan gemiddeld.
.
Je kan de lijst ook in gedeelten invullen en versturen.


   Persoonlijkheid:

Menu


Er zijn geen zoekresultaten. Gebruik meer algemene termen om meer resultaten te krijgen.