LEVENSKUNST

TECHNIEKEN

Je hebt drie soorten technieken om gelukkiger te worden:

 

  1. Algemene technieken voor iedereen zijn: kiezen, stilstaan bij jezelf en goed omgaan met geld. Dit zijn skills die voor iedereen van belang zijn in het dagelijks leven.
  2. Wil je echt blijvend gelukkiger worden? Dan zijn er specifieke technieken die je kunt gebruiken (menu: dankbaarheid tot en met wijsheid). Je moet er een paar uitzoeken die goed bij je passen. Baseer je keuze op je zwakke punten, je sterke punten of je levensstijl. En het is echt belangrijk dat je hierin gemotiveerd bent, anders werkt het niet.
  3. Je hebt ook technieken nodig om moeilijke tijden, van die ongelukkige perioden, beter door te komen (menu: emoties en verder). Vaak ontwikkel je deze technieken pas als je er echt mee te maken krijgt. Dan krijg je dus praktische wijsheid op het gebied van pijn, lijden, emoties, enzo.

Het eigen maken van een techniek kost moeite en vraagt dus om motivatie. Je omgeving kan je daarbij enorm ondersteunen. En als je een techniek echt tot een gewoonte wilt maken, dan voer je die bewust drie weken achter elkaar uit. Tijdens die drie weken focus je op de positieve effecten van je nieuwe gewoonte. Na die periode zul je merken dat je aan je nieuwe gewoonte gewend raakt en dat je er niet meer zo veel over hoeft na te denken. En trouwens, dit geldt ook voor een oude gewoonte die je wilt afleren.Algemene technieken voor iedereen: kiezen, stilstaan bij jezelf en omgaan met tijd en geld.