LEVENSKUNST

Overig

'Slow leven' houdt in: je langzaam haasten. Dagelijks op zoek zijn naar een bewuster leven in de moderne tijd, met andere woorden op zoek naar het beste uit het verleden, om daar dankzij het beste van de hedendaagse en toekomstige mogelijkheden van te genieten.

Een 'natuurlijke levensstijl' is een manier van leven waar het lichamelijke en het geestelijke in balans is. Een manier van leven waarin je jezelf ondergeschikt opstelt aan de natuur met respect voor de natuur. Inclusief je eigen lichaam.

Het 'maatschappelijk nuttige type' is een gezonde levensstijl. Je gelooft in goed doen voor de samenleving. Je gelooft dat je macht over je leven hebt. Je kunt deze levensstijl oefenen alleen als je opgegroeid bent in verbondenheid met anderen en je een deel van een geheel voelt. Je moet je bewust worden dat niet alleen het prettige van het leven je toebehoord, maar ook het niet-prettige.

De ‘ruling types’ levensstijl is het streven naar macht over andere mensen. Je hoeft niet persé een naar mens te zijn. Velen leveren grote prestaties. Ze bereiken veel. Ze laten graag hun prestaties aan anderen weten, soms op een onaangename manier door het afkatten.

Bij het ‘getting types’ levensstijl ben je afhankelijk van anderen en sta je passief tegenover het leven. Ouders die hun kinderen te veel verwennen, werken zo’n levensstijl in de hand.

Als je een ‘avoiding type’ bent probeer je levensproblemen te omzeilen, om nederlagen te voorkomen. Je wordt vaak als ‘koud’ gezien, en je zondert je vaak af. Gewoonlijk maskeert deze levensstijl een superioriteitsgevoel, zij het breekbaar.

Menu


Er zijn geen zoekresultaten. Gebruik meer algemene termen om meer resultaten te krijgen.